Va place situl meu?
PROMOTIE
GAZDUIRE SEDIU SOCIAL FIRMA/PFA(FARA ACTIVITATE) :500LEI / AN CU POSIBILITATEA PRELUNGIRII SEDIULUI, LA EXPIRARE, IN ACEEASI LOCATIE
PROMOTIE
GAZDUIRE SEDIU ONG(FARA ACTIVITATE) :1.000LEI / AN CU POSIBILITATEA PRELUNGIRII SEDIULUI, LA EXPIRARE, IN ACEEASI LOCATIE

A A A

CESIUNE PARTI SOCIALECesiunea de parti sociale consta in transmiterea printr-un contract de cesiune a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar. Cesiunea poate fi efectuata la valoarea nominala a partilor sociale sau la o alta valoare, convenita de parti, iar în situația în care din cesiune se înregistrează un câștig, se datorează impozit.

Cand cesiunea de parti sociale se face intre asociati existenti, este necesara o singura etapa efectuata la Registrul Comertului. In situatia in care se va face operatiunea de cesiune parti sociale catre asociat nou in firma,este necesara o singura etapa efectuata la Registrul Comertului.

ACTE NECESARE

Pentru cesiune parti sociale sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati/cesionar/i.

- Actul constitutiv al societatii

- Foaie varsamant banca, in situatia in care capitalul social subscris a suferit modificari(dacă potrivit actelor de cesiune s-au obținut câștiguri de catre cedentul persoana fizică din vânzarea părților sociale/acțiunilor, câștiguri determinate ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și valoarea nominală/prețul de cumpărare, se vor depune și documentele de plată a impozitului pe venit).

Onorariul pentru operatiunea de cesiune parti sociale catre asociat/i nou/i, este de 500 lei .

Onorariul pentru operatiunea de cesiune parti sociale intre asociati, este de 500 lei.

Onorariul NU include taxele de cesiune parti sociale de la Registrul Comertului.